×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Forum (93105 berichten)

Populaire forums

Overige forums

Recente berichten door Beverwijk

Toon berichten in de volgende talen

11-03-2011 14:54:41
Beverwijk 7 berichten

Onderwerp: Postzegels - Postzegels algemeen / waarde

Hallo Eric,

 

je hebt helemaal gelijk als het gaat om verzamelingen van enige financiële waarde. De verzameling die ik heb kunnen zien van Rina loont volgens mij niet de moeite om te laten taxeren. Daarom gaf ik de tip om naar een vereniging te gaan. Bij onze vereniging (De Bevelanden te Goes) gaan dergelijke albums naar de veiling toe en brengen dergelijke albums soms toch nog die 10 euro op.

 

Groet, Michael

 
11-03-2011 11:42:17
Beverwijk 7 berichten

Onderwerp: Postzegels - Postzegels algemeen / Postzegels op briefkaarten

Goedemorgen allemaal,

Vroeger werden uitknipsels van postwaardestukken (zoals een briefkaart) verzameld. Tegenwoordig worden eigenlijk alleen complete postwaardestukken verzameld. Een uitzondering is als een uitknipsel postaal gebruikt is op een nieuwe post(waarde)stuk. In dat geval is een uitknipsel wel zeer verzamenwaardig. Kijk bijvoorbeeld naar de postwaardestukken en de uitknipsels daarvan van Preussen en Sachsen (Duitse Staten).

Het blijft trouwens nog steeds een discussiepunt wat de benaming is van een briefkaart met een bijfrankering. De één noemt dat dan een postwaardestuk en ander weer een poststuk. Vaak werden briefkaart met bijfrankering trouwens standaard aan het loket verkocht, zoals bij de Juliana-briefkaarten van 35 cent met een 5 cent bijgeplakt (rond 1978).

Groet, Michael

 
11-03-2011 11:34:32
Beverwijk 7 berichten

Onderwerp: Postzegels - Postzegels algemeen / Verschil postfris en ongebruikt

Goedemorgen allemaal,

Postfris is niet altijd de kwaliteit zoals de zegels door de post worden/werden verkocht. Sommige zegels werden pas aan het loket voorzien van gom (zoals sommige -oud- Duitse Staten) en denk bijvoorbeeld aan de oude zegels van Suriname die pas in Suriname voorzien werden van gom.

Zegels de alleen gestempeld verkocht werden aan het loket waren bijvoorbeeld de Cour de Justice-zegels van Nederland (hierover moest je trouwens aan het loket ook nog belasting betalen!!!). Naar mijn weten hebben die gestempelde zegels geen meer(catalogus)waarde als zij postfris zijn in plaats van ongebruikt met plakker.

Bovendien in de redenering dat postfris de staat is zoals die aan het loket werd gekocht, betekent het dus dat craquelé-gom niet postfris meer is omdat er barsten in de gom (en vaak in het zegel) zijn gekomen.

 

Groet, Michael

 
11-03-2011 11:25:19
Beverwijk 7 berichten

Onderwerp: Postzegels - Postzegels algemeen / waarde

Goedemorgen Rina,

Een andere tip is om met de albums naar een postzegelvereniging te stappen (even via google of www.knbf.nl) om daar een eerlijk en vrijblijvend advies te krijgen.

 

Groet, Michael

 
11-03-2011 10:45:35
Beverwijk 7 berichten

Onderwerp: Postzegels - Postzegels algemeen / Verzameling erfenis, waarde?

Goedemorgen Dennis,

Ik heb de verzameling bekeken en er zitten volgens mij geen dure stukken bij; het is allemaal massawaar. Ik adviseer om het album weg te geven aan een kennis, zelf te behouden (als aandenken) of te geven aan een kind die bijvoorbeeld ook de voetbalplaatsjes verzamelt/verzamelde van AH en C1000; je weet immers maar nooit, wellicht heb je er zo een verzamelaar bij.

Het idee van verkoop via marktplaats met een inzet van 10 euro lijkt mij veel te hoog, maar je kunt het natuurlijk proberen.

 

Groet, Michael

 
11-03-2011 10:40:09
Beverwijk 7 berichten

Onderwerp: Postzegels - Postzegels algemeen / Certificaten

Goedemorgen allemaal,

Ik vind het Duitse systeem van keuren en certificaten een goed systeem. Door middel van de afstanden van de keurstempels (op de achterkant) tot de randen van het zegel wordt de kwaliteit aangegeven van het zegel. Overigens dacht ik altijd dat de bond geen certificaten afgaf voor postfrisse zegels, maar alleen certificaten voor de echtheid van zegels.

Trouwens, wat is er nu filatelistisch gezien interessant aan een postfrisse zegel? Filatelistisch staat dat gelijk aan een ongebruikte zegel (met plakker). Dus geachte filatelisten, wees een filatelistische verzamelaar en geen (semi-)belegger. Wisten jullie trouwens dat in de jaren 80 van één van de vellen Kantonzegels van Zwitserland juist de gom is verwijderd ter behoud van de zegels?

 

Groet, Michael

 
11-03-2011 10:33:39
Beverwijk 7 berichten

Onderwerp: Postzegels - Postzegels algemeen / NVPH 24v (of niet?)

Goedemorgen allemaal,

Volgens mij is het een afgeknipt zegel met inderdaad een aardige stempel. Het is bij de lijntandingen bekend dat sommige zegels veel breder en/of langer kunnen zijn dan "normale" zegels. Naar mijn mening kan een 24V pas als 24V worden aangemerkt als deze extreem brede randen heeft; volgens mij wordt hier zelfs in de speciale catalogus iets over vermeld. Bij extreem brede randen wordt doorgaans toch gedacht aan tenminste 5 mm zodat onomstotelijk kan worden bewezen dat het om een ongetande zegel gaat. Het vervalsen van het stempeltje, zoals door iemand is gesuggereed, lijkt mij uiterst onwaarschijnlijk omdat het stempel sowieso niet zeldzaam is (alleen schaars) en bovendien "voelt" het stempel echt (kleur, onvolledige afdruk, plaatsnaam en vorm van de cijfers en de letters).

 

Groet, Michael